Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a scazut in septembrie cu 3,2%

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 11:01
1024 citiri
Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a scazut in septembrie cu 3,2%

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in septembrie cu 3,2% fata de aceeasi luna din 2009, mai ales ca urmare a declinului activitatii de intretinere si reparare a autovehiculelor, cu 22,4%,a anuntat marti INS, transmite NewsIn.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 2,3% mai scazut decat in septembrie 2009.

Comertul cu autovehicule s-a micsorat cu 4,3% fata de septembrie 2009, in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, si cu 3,6% in serie bruta. 

In acelasi timp, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut in iulie cu 9,8% in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 17,5% in serie bruta.

In schimb, afacerile din servicii de piata prestate populatiei, ajustate dupa zilele lucratoare si sezonalitate, au crescut cu 17,7% fata de septembrie 2009, in special ca urmare a avansului afacerilor din hoteluri si restaurante cu 12,5%. In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat in septembrie cu 18,7% fata de a noua luna a anului trecut.

Fata de august, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in august cu 5% in date ajustate sezonier, respectiv cu 6,8% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 3,9% fata de august, in serie ajustata si au scazut cu 4,7% in serie bruta.

In primele noua luni din 2010, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut cu 11,9%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 10,4% in serie bruta.

In schimb, serviciile de piata prestate populatiei in perioada ianuarie-septembrie au sporit cu 11,7% fata de perioada similara din 2009, in serie ajustata, respectiv cu 12,5% in serie bruta.

#cifra, #afaceri, #comert, #ridicata, #amanunt , #Comert