Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a scazut cu 1% in martie

Vineri, 06 Mai 2011, ora 11:08
1281 citiri
Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a scazut cu 1% in martie

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in martie cu 1% fata de aceeasi luna din 2010, mai ales ca urmare a scaderii de 24% a comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, a anuntat vineri INS intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 2,8% mai mica decat in martie 2010.

Activitatea de intretinere si repararea autovehiculelor a scazut cu 7,7% fata de martie 2010, iar comertul cu autovehicule cu 1,5%.

Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 0,2%.

Totodata, activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat in martie o cifra de afaceri cu 14,5% mai mare comparativ cu martie 2010.

In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat cu 7,2% fata de cea de-a treia luna din 2010.

Fata de februarie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in martie cu 2,7% in date ajustate sezonier si o crestere de 21,1% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 4,2% in martie fata de februarie, in serie ajustata si cu 9,6% in serie bruta.

In primul trimestru din 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut cu 5,9%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 4,8% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei in perioada ianuarie-martie au sporit cu 10,2% fata de perioada similara din 2010, in serie ajustata, respectiv cu 7,4% in serie bruta. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cifra de afaceri, #comertul cu amanuntul, #comertul cu ridicata , #Comert