Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a crescut cu 7,7% in ianuarie

Miercuri, 09 Martie 2011, ora 11:01
1650 citiri
Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a crescut cu 7,7% in ianuarie

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a sporit in ianuarie cu 7,7% fata de aceeasi luna din 2010, mai ales ca urmare a cresterii cu 16,5% a comertului cu autovehicule, a anuntat miercuri INS, citat de NewsIn.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 10,7% mai mare decat in ianuarie 2010.

Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a crescut cu 1,7% fata de ianuarie 2010, in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, si cu 8,1% in serie bruta, in timp ce comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 0,9% in serie ajustata si cu 1,5% in serie bruta.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor au scazut cu 0,7% in serie ajustata si au avansat cu 1,7% in serie bruta.

Totodata, afacerile din servicii de piata prestate populatiei, ajustate dupa zilele lucratoare si sezonalitate, au crescut cu 7,6% fata de ianuarie 2010.

In serie bruta, cifra de afaceri din servicii pentru populatie a urcat in ianuarie cu 7,3% fata de prima luna din 2009.

Fata de decembrie 2010, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in ianuarie cu 0,6% in date ajustate sezonier si a scazut cu 24,3% in serie bruta.

Serviciile de piata prestate populatiei au crescut cu 0,5% fata de decembrie 2010, in serie ajustata si au scazut cu 3,1% in serie bruta. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comertul cu ridicata, # comertul cu amanuntul, # cifra de afaceri din comert, # comert , #Comert