Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a crescut cu 4,9% in 2011

Joi, 09 Februarie 2012, ora 10:13
1334 citiri
Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul a crescut cu 4,9% in 2011

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in 2011 cu 4,9% fata de anul precedent, a datorita in principal comertului cu autovehicule, care a sporit cu 8,8%,a anuntat marti INS.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 3,3% mai mare decat in 2010.

Comertul cu autovehicule s-a majorat cu 8,8% fata de 2010, in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, si cu 6,3% in serie bruta. In acelasi timp, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor a scazut in 2011 cu 27% in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate si cu 32,6% in serie bruta.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut in 2011 atat ca serie bruta, cu 9,9%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, tot cu 9,9%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere cu 7%, datorata scaderilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-15,3%), la activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (-5,6%), la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-5,5%) si la comertul cu autovehicule (-3,0%).

In serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-a inregistrat pe total o scadere cu 1,2% a volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor.

Cifra de afaceri a serviciilor de piata prestate populatiei, in crestere cu 5,4%

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2011, a inregistrat o cifra de afaceri cu 5,4% mai mare comparativ cu luna decembrie 2010.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna decembrie 2011, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 15,7%, datorata comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (-25,8%), activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor (-13,1%), comertului cu autovehicule (-10,7%) si comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-7,0%).

Totodata, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna decembrie 2011, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 4,3%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna decembrie 2011 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 0,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comertul cu ridicata, #crestere comertul cu ridicata, #volum comert cu ridicata , #Comert