Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, mai mica in martie

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 11:00
1403 citiri
Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, mai mica in martie

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in martie cu 4,8% fata aceeasi luna din 2009, mai ales ca urmare a scaderii vanzarilor de marfuri nealimentare si de produse alimentare, dar si a declinului vanzarilor de carburanti, a anuntat, miercuri, Institutul National de Statistica (INS), intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Datele exclud vanzarile de autovehicule si motociclete si sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In serie bruta, declinul a fost de 2,4%, fata de martie 2009.

In februarie, declinul - in termeni anuali - era de 8%, in date ajustate sezonier.

In a treia luna a acestui an, comertul cu amanuntul al bunurilor nealimentare si cel de produse alimentare, bauturi si tutun s-au diminuat cu 4,8%, respectiv 4,2%, iar vanzarile de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate au scazut cu 1,3%.

In schimb, fata de februarie, afacerile din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ajustate dupa numarul de zile lucratoare si sezonalitate, au crescut pe ansamblu cu 3,7% in martie, ca urmare a avansului de 3,6% in vanzarile de bunuri nealimentare, de 2,6% la cele de carburanti pentru autovehicule in magazine specializate, precum si de 2,1% la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun.

In serie bruta, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut pe ansamblu cu 18,6% fata de februarie.

In primul trimestru din 2010, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata, a scazut cu 8,3% comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 martie 2009, ca urmare a reducerii vanzarilor de produse nealimentare (-9,6%), a celor de produse alimentare, bauturi si tutun (-8,1%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,7%).

In serie bruta, scaderea a fost de 7,5%. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#afaceri, #amanuntul, #comert, #scadere , #Comert