Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in august cu 3,7%

Marti, 05 Octombrie 2010, ora 11:38
868 citiri
Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in august cu 3,7%

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in august cu 3,7% fata de aceeasi luna din 2009, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun, a anuntat marti INS, conform NewsIn.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 2% mai mic decat in august 2009.

Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 6,6% in august fata de aceeasi luna a anului trecut, in vreme ce vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun s-au diminuat cu 5,5%.

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate a crescut cu 7,2%.

Fata de iulie, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in august cu 5,3%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 9,3% in serie bruta.

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au sporit cu 3,1% potrivit datelor ajustate sezonier, cele de produse nealimentare au avansat cu 2,5%, iar comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate cu 2,2%.

In primele opt luni din 2010, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut cu 5,3%, in date ajustate sezonier, respectiv cu 4,5% in serie bruta.

#cifra, #afaceri, #comert, #ridicata, #amanunt , #Comert