Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a crescut in luna iulie

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 11:18
1239 citiri
Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a crescut in luna iulie

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in iulie 2012 cu 4,5% ca serie bruta si cu 0,6% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna anterioara.

Cresterea de 4,5% ca serie bruta a cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in luna iulie 2012, comparativ cu luna precedenta, s-a datorat cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (8,7%), vanzarilor de produse nealimentare (4%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (1,7%), anunta Institutul National de Statistica.

Cresterea de 0,6% a cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2012, a avut loc pe fondul avansului cresterii vanzarilor de produse nealimentare (2,4%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (0,3%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate a scazut cu 0,5%.

Cum a evoluat cifra de afaceri in comertul cu amanuntul in iulie 2012 fata de iulie 2011

Cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut in iulie 2012 cu 4,6% ca serie bruta fata de iulie 2011 si cu 4,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate.

Cresterea de 4,6% in iulie 2012 ca serie bruta s-a datorat avansului inregistrat de comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule si magazine specializate (7,5%), vanzarile de produse nealimentare (4,4%) si vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (2,6%).

Avansul de 4,4% al cifrei de afaceri in comertul cu amanuntul ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate in iulie 2012 a rezultat in urma cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (5,1%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (3,0%) si a vanzarilor de produse nealimentare (2,8%).

Cum a evoluat cifra de afaceri in comertul cu amanuntul in perioada ianuarie-iulie 2012 fata de aceeasi perioada din 2011

In primele sapte luni ale acestui an, cifra de afaceri din domeniul comertului cu amanuntul (cu exceptia comertului de autovehicule si motociclete) a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 4,2% ca serie bruta si cu 4,4% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

Cresterea de 4,25% ca serie bruta a cifrei de afaceri in comertul cu amanuntul a rezultat in urma avansului comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (9,8%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (3,4%) si vanzarilor de produse nealimentare (1,8%).

Avansul de 4,4% in cazul cifrei de afaceri in comertul cu amanuntul ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate s-a datorat cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (9,0%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (3,8%) si vanzarilor de produse nealimentare (2,0%).

#cifra afaceri comert amanuntul, #comert amanuntul serie bruta, #comert amanuntul serie ajustata, #date INS comert Romania , #Comert