Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri in comert a crescut, in martie, cu 11,2%

Cifra de afaceri in comert a crescut, in martie, cu 11,2%
In luna martie, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul - cu exceptia celui cu autovehicule si motociclete - a crescut cu 12,1% fata de luna precedenta si cu 11,2% fata de aceeasi luna din 2007, in timp ce serviciile au avansat cu 3,1% fata de martie 2007, potrivit INS.In primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 15,9%, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul National de Statistica.


Cifra de afaceri la produsele alimentare, bauturi si  tutun a crescut cu 24,7%, iar la produsele nealimentare, cu 2,2%. Pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si vanzarea carburantilor pentru autovehicule, cifra de afaceri a scazut, in martie, comparativ cu luna precedenta, cu 11,9%. In ceea ce priveste serviciile de piata pentru populatie, cifra de afaceri a crescut cu 8,9%.In martie 2008, comparativ cu martie 2007, cifra de afaceri in comert a crescut cu 11,2%, fiind sustinuta de vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun, care a urcat cu 12,1%, si de vanzarea de produse nealimentare, care a inregistrat un avans de 10,5%.Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, comertul cu amanuntul al  carburantilor pentru autovehicule a crescut cu 20,8%, fiind sustinuta, in principal, de comertul cu autovehicule, care a avansat cu 28,6%. In martie 2008, cifra de afaceri din servicii a fost cu 3,1% mai mare comparativ cu luna martie 2007.In primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul I din 2007, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut  cu 15,9%. Cresterea provine din vanzarea de produse nealimentare, care a avansat cu 17,3%, si din vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun, cu o crestere de 14,3%. Pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor si vanzarea carburantilor pentru autovehicule, cifra de afaceri a crescut cu 31,3%.Pentru comertul cu autovehicule, cifra de afaceri a crescut, in primul trimestru, cu 41,1%, iar pentru comertul cu carburanti aceasta a avansat cu 15,8%. In privinta serviciilor, cifra de afaceri a urcat cu 9,7%.Romania a inregistrat o crestere de 16,2% a comertului cu amanuntul, in martie, comparativ cu aceeasi luna din 2007, fiind pe primul loc intre statele membre UE, fiind urmata de Slovacia, la o diferenta de aproape sase procente, de Lituania si Bulgaria, a transmis, miercuri, biroul european de statistica.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 935 ori