Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Camerele de comert si industrie ale Rusiei si Romaniei au incheiat un acord de cooperare

Camerele de comert si industrie ale Rusiei si Romaniei au incheiat un acord de cooperare
La Moscova a fost parafat un acord de cooperare intre Camerele de industrie si comert ale Rusiei si Romaniei. Acordul prevede impulsionarea relatiilor comerciale romano-ruse prin schimburi de informatii, identificarea unor parteneri de afaceri siguri, participarea la targuri, expozitii si conferinte, organizarea de intalniri intre cercurile de afaceri. Mentionand cresterea comertului bilateral si nivelul ridicat de 1,5 miliarde de dolari, atins de investitiile rusesti in Romania, Evgheni Primakov, presedintele Camerei de Comert a Rusiei, a subliniat, potrivit Radio Romania-Actualitati, necesitatea echilibrarii balantei comerciale, dominate de exporturile de energie si materii prime din Rusia in Romania. Aceasta, in opinia sa, va fi posibila prin diversificarea exporturilor cu accent pe produse de nivel tehnologic superior si cu parametrii calitativi corespunzatori exigentelor mondiale, mesaj adresat inclusiv producatorilor romani.


Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihail Vlasov, si omologul sau rus, Evgheni Primakov, au subliniat, de asemenea, conform aceleiasi surse, rolul camerelor de comert in promovarea legaturilor la nivelul intreprinderilor mici si mijlocii, ca si intre regiuni. S-a convenit astfel semnarea unui acord intre camerele de comert ale judetului Constanta, respectiv, Republicii Tatarstan.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 906 ori