Camera de Comert Americana in Romania sustine cota unica

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 13:43
1407 citiri
Camera de Comert Americana in Romania sustine cota unica

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) sustine mentinerea cotei unice de impozitare, concomitent cu plafonarea contributiilor pentru asigurari sociale, astfel incat piata romaneasca sa ramana competitiva la nivel la nivel regional, a anuntat luni institutia, transmite NewsIn.

"Avand in vedere dezbaterea publica in jurul oportunitatii mentinerii cotei unice de impozitare, Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), in numele celor 300 de companii pe care le reprezinta, reitereaza importanta mentinerii cotei unice de impozitare, concomitent cu plafonarea contributiilor pentru asigurari sociale", se arata in comunicat.

Reprezentantii AmCham Romania considera ca astfel se mentine competitivitatea Romaniei la nivel regional si se fiscalizeaza economia gri.

"Credem ca mentinerea cotei unice contribuie la asigurarea stabilitatii si predictibilitatii mediului de afaceri, atat de necesare in Romania, iar plafonarea contributiilor sociale la introducerea unui echilibru intre contributiile platite si serviciile sociale de care contribuabilul poate beneficia.

Mai mult, la nivel social o cota de impunere progresiva va afecta in principal clasa de mijloc, un segment important al populatiei active care are deja un aport semnificativ la bugetul de stat", a declarat presedintele AmCham Romania, Sorin Mindrutescu.

Reprezentantii AmCham Romania considera ca este "esential" ca eforturile autoritatilor pentru cresterea veniturilor bugetare sa fie directionate in primul rand spre imbunatatirea capacitatii de colectare si administrare a veniturilor la bugetul de stat.

AmCham Romania subliniaza ca modificarile politicii fiscale trebuie sa vizeze modernizarea sistemului fiscal in ansablu, asigurand totodata un mediu de afaceri stabil si favorabil mentinerii investitorilor prezenti.

De asemenea, trebuie gasite mijloacele optime pentru atragerea de noi investitii in economie.

#camera, #comert, #americana, #cota, #unica , #Comert