Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre, interesata de investitii in Romania

Marti, 15 Martie 2011, ora 14:50
1809 citiri
Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre, interesata de investitii in Romania

Presedintele Bancii pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre (BCDMN), Andrey Kondakov, a declarat marti ca in fiecare an banca vrea sa identifice in Romania proiecte in valoare de 40-50 milioane de euro, astfel ca pana in 2014 valoarea acestora sa ajunga la 200 milioane euro, potrivit NewsIn.

"In fiecare an vrem sa identificam proiecte noi in valoare de 40-50 de milioane de euro pentru Romania, ceea ce ar inseamna pana la 200 de milioane de euro pana in 2014. In prezent banca negociaza opt proiecte, in valoarea de 70-80 de milioane de euro, suma care poate fi mai mica sau mai mare la finalul discutiilor", a spus Andrey Kondakov.

Presedintele BCDMN a declarat ca banca vrea sa finanteze companii din mai multe sectoare.

"Discutam o serie de proiecte, discutam despre infrastuctura, inclusiv despre parteneriate public-privat.

Finantarea IMM-urilor a fost mereu importanta si acum discutam cu mai multe banci din Romania privind linii de finantare pentru IMM-uri, industrie, finantarea comertului, telecomunicatii, turism, agricultura, constructii. Operam in mai multe sectoare", a precizat Kondakov.

Seful BCDMN a spus ca banca a aprobat 22 de proiecte pentru Romania, in valoare de 220 de milioane de euro, ceea ce reprezinta 10% din portofoliul total.

"Puteti spune ca nu este prea mult, dar eu as spune ca nu este nici putin. Ne-am confruntat cu reducerea competitivitatii dupa ce Romania a intrat in UE, intrucat companiile locale au avut acces la finantare mult mai ieftina, cu care nu ne putem compara. Pentru a putea acorda finantare ieftina ar trebui sa ai cel putin state donatoare, iar acesta nu este cazul. Avem drept actionari 11 state si fiecare dintre acestea incearca sa-si recupereze partea de finantare", a mentionat Kondakov.

Vicepresedintele pentru trezererie, buget si risc management, Valentina Siclovan, a declarat ca anul trecut guvernatorii bancii au aprobat planul de business si strategia pe termen mediu a bancii, iar acum se asteapta aprobarea lui pina la finele lunii aprilie de catre consiliul de administratie al bancii.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#banca, #comert, #dezvoltare, #investitii, #marea neagra , #Comert