Banca Marii Negre pentru Comert si Dezvoltare - Credite pentru IMM din Romania prin Banc Post

Vineri, 21 Decembrie 2001, ora 00:00
1282 citiri

Banc Post va acorda credite companiilor mici si mijlocii romanesti prin intermediul unei linii de finantare de 10 milioane de dolari de la Banca Marii Negre pentru Comert si Dezvoltare (BMNCD).
IMM interesate trebuie Banc Post va acorda credite companiilor mici si mijlocii romanesti prin intermediul unei linii de finantare de 10 milioane de dolari de la Banca Marii Negre pentru Comert si Dezvoltare (BMNCD).
IMM interesate trebuie sa indeplineasca anumite criterii referitoare la dimensiune, conditii de operare si situatie financiara.

Creditele se vor acorda pe termen scurt - maxim 12 luni sau mediu - maxim 5 ani, cu posibilitatea existentei unei perioade de gratie de pana la 1 an si jumatate.
Suma maxima acordata unei firme este de 1 milion USD, iar dobanda intre 10% si 12% pe an, in functie de termen.

Creditele pe termen scurt sunt destinate Productiei, Serviciilor, activitatilor de Leasing, cumpararii de Actiuni sau pot fi utilizate sub forma de Capital Circulant pentru comertul cu amanuntul.
Creditele pe termen mediu vor putea fi folosite pentru Investitii, lucrari de extindere si modernizare.

Aceasta linie de 10 milioane de dolari reprezinta cel de-al doilea si cel mai mare proiect derulat de BMNCD in Romania pentru sprijinirea sectorului IMM.
In anul 2000, BMNCD a participat cu 4 milioane de dolari la Fondul de Capital pentru IMM din regiunea Balcanica (Romania, Bulgaria, Albania), a carui valoare totala s-a ridicat la 23 milioane dolari, printre ceilalti co-parteneri numarandu-se IFC (grupul Bancii Mondiale), USAID si SEAF.
Banc Post este cea de-a doua banca care a deruleaza o linie de finantare de la BMNCD, prima fiind Demirbank Romania.

Banca Marii Negre pentru Comert si Dezvoltare este o institutie financiara internationala ale carei tari membre sunt: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, Romania, Rusia, Turcia, si Ucraina. BMNCD are sediul in Salonic-Grecia si are un capital social de 1,4 miliarde dolari.
BMNCD sustine dezvoltarea economica si cooperarea regionala prin finantarea de proiecte si tranzactii comerciale ale companiilor publice si private din tarile sale membre.
De la inceputul operatiunilor bancii in anul 1999 si pana in prezent au fost aprobate 25 de facilitati de creditare, a caror suma totala depaseste 150 milioane dolari, valoarea totala a proiectelor astfel finantate depasind 450 milioane de dolari.

Mai multe informatii gasiti la http://www.bstdb.gr/