Afacerile din comertul cu ridicata si cu amanuntul au scazut in noiembrie, cu 30,1%

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 11:00
1291 citiri

Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut in noiembrie cu 30,1% fata de noiembrie 2008, mai ales ca urmare a scaderii comertului cu autovehicule, cu 33,2%, a anuntat, joi, Institutul National de Statistica (INS), precizeaza NewsIn.

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a fost cu 27,5% mai scazut decat in noiembrie 2008.

In octombrie, scaderea - in termeni anuali si in date ajustate sezonier - era de 31%.

Afacerile din servicii de piata prestate populatiei, ajustate dupa zilele lucratoare si sezonalitate, s-au micsorat cu 19,1% fata de noiembrie 2008, determinate in principal de scaderea activitatilor agentiilor turistice si tur-operatorilor (-57,4%).

Fata de octombrie, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in noiembrie cu 2,5% fata de luna precedenta, iar serviciile de piata prestate populatiei s-au diminuat cu 3,9% pe ansamblu fata de octombrie, tot in serie ajustata.

Scadere de 37,3% dupa 11 luni


Cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2009 cu 37,3%, mai ales ca urmare a declinului inregistrat de comertul cu autovehicule, care s-a redus cu 45,2%.

In serie bruta, scaderea a fost de 38,4%.

Cat priveste serviciile de piata pentru populatie, in serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri a scazut cu 14,4%.

#afaceri, #comert, #vanzari , #Comert