Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile din comertul cu amanuntul, mai mici in septembrie cu 2%

Afacerile din comertul cu amanuntul, mai mici in septembrie cu 2%

Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in septembrie cu 2% fata aceeasi luna a anului trecut, ca urmare a scaderii vanzarilor de produse nealimentare si de produse alimentare, bauturi si tutun, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (INS), precizeaza NewsIn.

Datele exclud vanzarile de autovehicule si motociclete si sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

In serie bruta, scaderea a fost de 2,2% fata de septembrie 2009.

In cea de-a noua luna a acestui an, comparativ cu aceesi luna a anului trecut, vanzarile de produse nealimentare s-au diminuat cu 9,4%, iar cele de produse alimentare, bauturi si tutun cu 6,8%.

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 18%.

Comparativ cu luna precedenta, afacerile din comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, au crescut pe ansamblu cu 1% in septembrie, datorita cresterii inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (6,3%).

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun si vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 2,1% si, respectiv, cu 0,4%.

In serie bruta, cifra de afaceri in comertul cu amanuntul a scazut in septembrie cu 1,7% comparativ cu luna precedenta.

In primele noua luni din 2010, comparativ cu aceeasi perioada din 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 4,9%, scadere datorata reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 7,1% si a vanzarilor de produse nealimentare cu 6,6%.

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 3%.

In serie bruta, scaderea din primele noua luni a fost de 4,2%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1173 ori
Citeste mai multe despreafaceri comert produse alimentare