Afacerile din comertul cu amanuntul, in crestere

Marti, 03 Iulie 2012, ora 11:43
1085 citiri
Afacerile din comertul cu amanuntul, in crestere

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia vanzarilor de autovehicule si motociclete, a crescut in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada din 2011, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, cu 4,1%, respectiv cu 4,6%.

Evolutia a fost influentata de cresterea comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (10,3%, serie bruta), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (3,4%) si a vanzarilor de produse nealimentare (1,6%), potrivit datelor anuntate marti de INS.

In luna mai, indicatorul a urcat fata de aprilie cu 4,6% ca serie bruta, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu carburanti (9,9%) si la vanzarile de produse nealimentare (5,3%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 0,1%.

Ca serie ajustata majorarea a fost de 1,2%.

Fata de mai 2011, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia vanzarilor de autovehicule si motociclete, a fost mai mare cu 5,9% ca serie bruta si cu 5,6% ajustata.

Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 4,3%, iar vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun cu 3,3%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afaceri comert amanuntul, #cifra afaceri comert amanuntul, #comert cu amanuntul 2012 , #Comert