Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile din comertul cu amanuntul, in crestere

Afacerile din comertul cu amanuntul, in crestere


Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia vanzarilor de autovehicule si motociclete, a crescut in primele cinci luni, fata de aceeasi perioada din 2011, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, cu 4,1%, respectiv cu 4,6%.

Evolutia a fost influentata de cresterea comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (10,3%, serie bruta), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (3,4%) si a vanzarilor de produse nealimentare (1,6%), potrivit datelor anuntate marti de INS.

In luna mai, indicatorul a urcat fata de aprilie cu 4,6% ca serie bruta, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu carburanti (9,9%) si la vanzarile de produse nealimentare (5,3%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au scazut cu 0,1%.

Ca serie ajustata majorarea a fost de 1,2%.

Fata de mai 2011, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia vanzarilor de autovehicule si motociclete, a fost mai mare cu 5,9% ca serie bruta si cu 5,6% ajustata.

Vanzarile de produse nealimentare au crescut cu 4,3%, iar vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun cu 3,3%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 859 ori