Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Afacerile din comert au crescut in ianuarie cu 4,3% - INS

Afacerile din comert au crescut in ianuarie cu 4,3% - INS


Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia vanzarilor cu autovehicule si motociclete, a scazut in ianuarie fata de ultima luna a anului trecut cu 23,4% ca serie bruta, dar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut cu 4,3%.

Evolutia a fost determinata de scaderile inregistrate la vanzarea de produse alimentare, bauturi si tutun (cu 28,2%, serie bruta), produse nealimentare (22,3%) si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (16,6%).

Indicatorul serie ajustata a fost influentat de cresterea vanzarilor de produse nealimentare (cu 6,9%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (5,1%) si comertului cu carburanti (2,3%).

Fata de ianuarie 2012, afacerile din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a avansat cu 2,8% ca serie bruta si cu 2,4% ajustat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1188 ori