ACRM: Productia de mobila ar putea creste in acest an cu 5% - 7%

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 20:02
1589 citiri
ACRM: Productia de mobila ar putea creste in acest an cu 5% - 7%

Productia de mobila va creste anul acesta cu 5% - 7%, dupa ce anul trecut a avut o valoare de 1,8 milioane euro, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Mihai Toma, secretar general al Asociatiei Clubul Roman de Mobila (ACRM).

Romania este producator de mobilier si exportator, in general, din lemn masiv.

"Criza economica din 2008 - 2009 ne-a afectat foarte mult. Volumul de productie in Romania a fost in continua scadere. Dintr-un volum de productie estimat undeva la 1,8 miliarde de euro in Romania, anul 2011 a insemnat 75% din aceasta productie care a mers la export. Consumul de mobila pe piata locala a scazut foarte mult. Drastic au scazut si importurile", a spus Toma.

Potrivit acestuia, in momentul de fata exista doua segmente importante in ceea ce inseamna productia de mobilier.

In prezent, in Romania exista peste 2.000 de producatori de mobilier. Segmentul de mobilier pe comanda a fost foarte afectat ca urmare a crizei economice, dupa multe firme s-au inchis in perioada anilor 2008-2009, iar altele au trebuit sa treaca prin procese de reorganizare, a mai afirmat oficialul ACRM.

El a mai spus ca 70% din volumul de mobila la nivel national se face in a doua jumatate a anului.

"Cresterea pretului la energie se va reflecta in pretul final, dar nesemnificativ. Pentru noi, producatorii, costurile cu energia electrica sunt nesemnificative, sub 0,5% si s-ar putea sa se reflecte intr-o parte din materiile prime", a explicat Toma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#productie mobila ACRM, #productie mobila Romania, #producatori mobilier Romania , #Comert