Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Teodorovici: Romania va trebui sa plateasca peste un miliard de euro pentru deficiente in sistemul fondurilor UE

Teodorovici: Romania va trebui sa plateasca peste un miliard de euro pentru deficiente in sistemul fondurilor UE


Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, la Medias, ca "Romania va trebui sa plateasca CE, pentru deficiente in sistem, peste un miliard de euro", datoria "imensa" fiind preluata de catre bugetul de stat si aparand, automat, la deficit in raportul FMI.

"Romania va trebui sa plateasca Comisiei Europene, pentru deficiente in sistem din 2009-2011, peste un miliard de euro. E o suma fabuloasa, o suma care ar fi putut merge, desigur, la proiectele de care vorbim cu totii, suma pe care o platim cu totii pentru ca am avut un sistem deficitar, pentru ca am avut persoane in acest sistem fara pregatirea necesara si fara determinarea necesara de a face lucrurile sa fie asa cum trebuie", a declarat Eugen Teodorovici, citat de corespondentul Mediafax.

Potrivit acestuia, suma reprezinta 5% din alocarea financiara actuala, fiind "o suma imensa", preluata de catre bugetul de stat.

"Nu puteam lasa primarii sa plateasca pentru chestiuni facute sau datorate sistemului de stat. Faptul ca acei primari au dat drumul la o licitatie pentru care au avut aprobare de la Agentia Nationala de Achizitii sau de la o structura de management a statului, nu puteam sa ii imputam acestei primarii un astfel de cost", a declarat Teodorovici.

Potrivit Ministrului Fondurilor Europene, preluarea acestei datorii de catre bugetul de stat "creeaza mari dificultati, pentru ca suma asta este automat pe deficit".

"In relatia noastra cu FMI-ul, aceasta suma, automat, se regaseste pe partea de deficit", a conchis Teodorovici.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 926 ori