Si, totusi, vom avea autostrada Sibiu-Brasov. A fost prinsa in buget pentru 2014

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 10:18
6015 citiri
Si, totusi, vom avea autostrada Sibiu-Brasov. A fost prinsa in buget pentru 2014
Autostrada Brasov-Sibiu. Foto: bzb.ro

Supusa unor aprigi dezbateri politicie si economice, autostrada Sibiu-Brasov se va construi. Proiectul a fost bugetat incepand cu 2014. Aceasta noua autostrada a creat controverse pentru ca afecta un alt proiect, Pitesti-Sibiu. In cele din urma, sunt sanse ca ambele proiecte sa fie realizate.

Dupa directorul CNADNR, Narcis Neaga, si ministrul marilor proiecte de infrastructura, Dan Sova, si vicepremierul Liviu Dragnea confirma, in urma cu cateva zile, ca va exista o autostrada Sibiu-Brasov-Bacau, dar si una intre Sibiu si Pitesti, mentionand ca, in opinia sa, este posibil ca cea dintre Sibiu si Brasov sa fie construita prima. "Este posibil ca prima sa fie Sibiu-Brasov. Este posibil. Nu va poate da nimeni un raspuns acum, pentru ca aceste lucruri se negociaza si cu Comisia Europeana, pentru ca este vorba despre traseele de transport european. Este o anumita parte din Europa care doreste ca prima sa inceapa Sibiu-Pitesti si exista si o alta parere, ca prima sa fie Sibiu-Brasov", a spus Dragnea in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani" de la ProTV.

Initial, Comisia Europeana nu a dat acceptul modificarii traseului culoarului patru european, insa reprezentantii Guvernului au venit cu argumentele necesare si, in cele din urma, CE si-a dat acordul pentru aceasta modificare. Astfel, constructia viitoarei autostrazi este prinsa pentru finantare pe anul 2014.

"Este cel mai important proiect de infrastructura care va incepe in judetul Brasov anul viitor. Lucrarile pot incepe chiar din primavara viitoare. Deja au fost expropriate o parte din terenurile necesare constructiei autostrazii. Practic, unul din tronsoane, Brasov - Fagaras, este identic cu cel al autostrazii Transilvania, iar de la Fagaras la Sibiu se va merge pe traseul drumului expres care era in proiect si pentru care exista documentatie", a declarat pentru newsbv.ro vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov, Mihai Popa (PSD), pentru "Buna, ziua Brasov".

Practic, de la Bucuresti se va putea merge spre granita de Vest pe autostrada Ploiesti - Comarnic - Predeal - Rasnov - Codlea - Fagaras - Sibiu, iar de aici fie pe A3, spre Oradea, fie pe A1, spre Arad.

#autostrazi romania, #buget 2014, #autostrazi buget Romania , #Buget