Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Seitan: Contributia la pilonul II va creste "obligatoriu" la 2,5% anul viitor

Seitan: Contributia la pilonul II va creste "obligatoriu" la 2,5% anul viitor

Contributia la pensiile private obligatorii (pilonul II) va creste "obligatoriu" cu 0,5 puncte procentuale in 2010, pana la 2,5% din salariul mediu brut al participantilor, a declarat miercuri, pentru NewsIn, Mihai Seitan, desemnat pentru pozitia de ministru al Muncii in cabinetul Croitoru, ingormeaza NewsIn.

"Contributia va creste obligatoriu in 2010 la 2,5%, de la 2% in prezent, aceasta fiind una conditiile convenite cu Fondul Monetar International si Banca Mondiala", a afirmat Seitan, care ocupa functia de secretar de stat la Ministerul Muncii in guvernul demis.

Bugetul pe 2009 a blocat nivelul contributiei virate catre fondurile de pensii private obligatorii la 2% din salariul brut in acest an.

Potrivit legii, incepand cu 1 ianuarie a fiecarui an, dupa implementarea sistemului de pensii private obligatorii, cota de contributie la sistemul pensiilor obligatorii urma sa creasca anual cu 0,5%, pana la 6% din venitul brut al salariatilor, intr-un interval de opt ani.

Marti, mai multe organizatii ale investitorilor straini au solicitat Guvernului, intr-o scrisoare deschisa, pastrarea calendarului initial de crestere a contributiilor si sustineau ca, in caz contrar, veniturile participantilor ar fi afectate, iar administratorii si-ar pierde increderea in Romania, dupa ce au investit circa 500 milioane euro.

Initiativa investitorilor straini a fost coordonata de Camera de Comert a Olandei din Romania, la care au aderat Camera de Comert a Statelor Unite din Romania (AMCHAM), Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si Camerele de Comert ale Italiei, Elvetiei si Marii Britanii din Romania.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 757 ori