Sectorul 1 din Bucuresti este cel mai bogat, potrivit bugetului

Vineri, 17 Aprilie 2009, ora 10:25
1835 citiri
Sectorul 1 din Bucuresti este cel mai bogat, potrivit bugetului

Sectorul 1 are cele mai mare buget din Bucuresti, atat in privinta banilor din taxe si impozite plus finantare de la bugetul de stat (1,25 miliarde lei), cat si in privinta altor surse de finantare (fond de rulment, credite, etc), suma totala aflata la dispozitia edililor fiind de 1,5 miliarde lei.

Creditele obtinute pe piata interna de catre Primaria sectorului 1 ajung la 150 milioane lei, iar banii proveniti din fondul de rulment (adica bani necheltuiti anul trecut) si destinati investitiilor ajung la 103 milioane lei.

Astfel, sectorul 1 isi permite sa propuna, in acest an, investitii de 545 milioane lei.

Bugetul total ale Primariei sectorului 2 va fi, in 2009, de circa 909 milioane de lei, cu 16,5% mai mic decat anul trecut, cand se apropia de 1,1 miliarde lei.

Vistieria sectorului condus de Neculai Ontanu este mai saraca, anul acesta, din cauza scaderii sumelor imprumutate de pe piata externa si internationala, potrivit datelor mentionate intr-o hotarare a Consiliului local.

Daca bugetul consolidat al Primariei sectorului 2 este, anul acesta, in scadere, bugetul local inregistreaza o crestere la 741 milioane de lei, fata de 665 milioane lei in 2008.

Veniturile proprii cresc, astfel, la 486 milioane lei, de la 462 milioane lei anul trecut, si se asteapta o scadere a sumelor colectate din impozitele pe proprietate (de la 195 milioane lei anul trecut, la 181 milioane lei), dar si din cele pe venit (de la 284 milioane lei, la 217,7 milioane lei).

Bugetul local al Primariei sectorului 3 se ridica la 790 milioane lei
, fata de 625 milioane lei in 2008.

Suma alocata pentru investitii, in acest an, este de 289 milioane lei, si ea sensibil mai mare decat cea din 2008, cand a fost de 205 milioane lei.

Bugetul consolidat al sectorului 4
, adica bugetul local plus alte surse de finantare, este de 563 milioane lei, din care 485 milioane lei este bugetul local si 26,9 milioane lei provin din fondul de rulment.

Bugetul local este in crestere fata de cel de anul trecut cand era de 399 milioane lei, dar in 2008 la aceasta suma s-a adaugat 154 milioane lei din fondul de rulment.

Bugetul total al sectorului 6 pe 2009 este de 739 milioane lei, cu 7 % mai mare decat cel de anul trecut.

Cresterea se datoreaza, potrivit edililor, cotei din TVA si din impozitul pe venit, precum si din alocari pentru reechilibrarea bugetelor, toate alocate de la bugetul de stat.

Anul acesta, insa, cheltuielile sectorului 6 vor fi reduse cu 15%, iar un efort important al bugetului sectorului 6 va tine, tot in 2009, de rambursarea a 54 milioane lei, ca parte a unui credit mai vechi.

Reprezentantii Primariei sectorului 5 au precizat, ca bugetul pe 2009 nu a fost inca supus la vot in Consiliul local.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#buget, #credite, #investitii, #piata externa, #impozite , #Buget