Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rezultatele financiare B.C. Carpatica in anul 2005

Rezultatele financiare B.C. Carpatica in anul 2005

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica intruniti, sambata 15.04.2006, in cadrul sedintei Adunarii Generale Ordinare si Extraordinare a Actionarilor, au aprobat rezultatele financiare ale exercitiului financiar 2005 si totodata sustinerea dezvoltarii bancii in 2006. Anul 2005 a fost pentru institutia bancara sibiana unul fructuos, profitul brut ajungand la finele perioadei la cifra de 19.934.207.

Actionarii Bancii Comerciale Carpatica au aprobat, cu aceasta ocazie, destinatia si repartizarea profitului aferent anului 2005, descarcarea de gestiune a administratorilor bancii, bugetul de venituri si cheltuieli precum si planul de dezvoltare pentru anul 2006. Banca Comerciala Carpatica previzioneaza cresteri in medie cu 50% in ceea ce priveste elementele de venituri si cheltuieli, iar in ceea ce priveste profitul net cu peste 70%.

In cursul anului 2006, Banca Comerciala Carpatica si-a programat punerea in functiune a 72 unitati noi, din care 25 au devenit deja functionale in primul trimestru din 2006. De asemenea, vor fi alocate fonduri importante pentru imbunatatirea signalisticii unitatilor teritoriale, dezvoltarea solutiilor informatice, extinderea retelei de canale alternative de distributie a produselor si serviciilor (ATM-uri si ASV-uri), implementarea unor proiecte de management al schimbarii. Valoarea totala a investitiilor previzionate va depasi 23,5 mil. RON.

Avand in vedere ampla extindere teritoriala a BCC, cresterea semnificativa a activitatii bancii si a structurii organizatorice, dezvoltarea continua a portofoliului de produse si servicii, in cadrul aceleiasi sedinte, actionarii Bancii Comerciale Carpatica au ales un al treilea vicepresedinte al bancii in persoana D-lui Ion Dobrica, actualmente Director al Directiei Trezorerie si Piete de Capital.

Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor a aprobat majorarea capitalului social al BCC cu suma de 12.450.000 lei, reprezentand 124.500.000 actiuni nominative noi, distribuite gratuit actionarilor intr-un procent de 12,05%. Actiunile vor fi distribuite actionarilor existenti in Registrul Actionarilor A- REGISCO A- la data de inregistrare aprobata 5 mai 2006. In urma acestei majorari, capitalul social al bancii va fi de 115.735.065,4 lei, iar actiunile aflate in circulatie vor fi in numar de 1.157.350.654.

Si in anul 2006 dezvoltarea bancii va fi una puternica, bazata pe factori precum: extinderea retelei de unitati si canale alternative de distributie a produselor si serviciilor BCC, cresterea cotei de piata printr-un nivel ridicat al surselor atrase de pe piata romaneasca si al finantarilor externe si interne puse la dispozitie de partenerii bancii, cresterea fortei de vanzare care sa permita realizarea obiectivelor strategice, imbunatatirea continua a calitatii produselor si serviciilor oferite sub brand-ul Carpatica.

Bloombiz

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 819 ori