Rectificarea bugetara taie bugetele a 16 institutii de stat

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 15:19
1086 citiri
Rectificarea bugetara taie bugetele a 16 institutii de stat

Bugetele a 16 institutii publice vor fi reduse in urma rectificarii bugetare, iar cea mai mare diminuare, de 334,5 milioane lei, va fi operata la Ministerul Finantelor Publice, la capitolul "Actiuni Generale", se arata in proiectul ordonantei privind rectificarea bugetului de stat pe 2010, relateaza NewsIn.

De asemenea, bugetul Ministerul Finantelor Publice va fi redus cu suma 58,1 milioane lei.

De pe urma rectificarii bugetare vor avea de suferit si Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si Secretariatul General al Guvernului, ale caror bugete vor fi reduse cu 75,4 milioane lei, respectiv 42,6 milioane lei.

Diminuari ale bugetelor alocate vor mai fi operate la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, de 40 milioane lei, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, de 27,4 milioane lei, Ministerul Afacerilor Externe, de 12,1 milioane lei si Ministerul Public, de 12,1 milioane lei.

De asemenea, potrivit proiectului de ordonanta de rectificare bugetara, se vor aplica reduceri si la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului -10,3 milioane lei, Inalta Curte de Casatie si Justitie -5,5 milioane lei, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor -4,6 milioane lei, Curtea de Conturi -3,5 milioane lei,Consiliul Concurentei -2,3 milioane lei, Serviciul de Telecomunicatii Speciale -2,1 milioane lei, Academia Oamenilor de Stiinta din Romania -1,8 milioane lei, Institutul Cultural Roman -1,5 milioane lei si Ministerul Justitiei -1,3 milioane lei.

Proiectul rectificarii bugetare urmeaza sa fie aprobat luni de Guvern, dupa ce documentul va fi analizat de catre Consiliul Economic si Social. In luna august a fost efectuata prima rectificare bugetara din acest an. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rectificare, # bugetara, # institutii, # stat , #Buget