Reabilitarea termica trece de la blocuri la case doar cu acordul UE

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 09:33
810 citiri
Reabilitarea termica trece de la blocuri la case doar cu acordul UE

Oficialitatile spun ca in cazul in care reabilitarea termica se va putea finanta cu bani europeni, in programul derulat de autoritati vor fi incluse si locuinte unifamiliale.

Reprezentantii autoritatilor locale sunt nemultumiti de faptul ca banii sunt putini. "Noi avem in plan sa reabilitam, in acest an, 83 de blocuri.

Am cerut 70 de milioane de lei si ni s-au dat doar 14 milioane. Mai mult, ni s-a spus ca deocamdata sa nu cheltuim mai mult de patru milioane de lei", a spus primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, la seminarul "Reabilitarea termica, solutia confortului" organizat de Cotidianul si Ceresit Ceretherm.

Autoritatile au recunoscut ca sumele disponibile de la bugetul central sunt mici comparativ cu necesitatile exprimate de autoritatile locale, dar ca exista bani pentru decontarea sumelor aprobate pentru anul 2009.

"Noi avem acum 360 de milioane lei pentru reabilitarea termica, suma ce reprezinta mai putin de jumatate din ceea ce a cerut administratia locala.

Numai cererile din Bucuresti depaseau aceasta suma", a spus Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Acesta a mai spus insa ca spera ca la rectificarea bugetara sa se mai obtina 100 de milioane de lei pentru reabilitare termica. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #finantare, #locuinte, #ue , #Buget