Raportul la Legea bugetului de stat pe 2011, adoptat

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 00:14
1648 citiri
Raportul la Legea bugetului de stat pe 2011, adoptat

Comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor au adoptat, duminica, cu 25 voturi "pentru" si 21 voturi "impotriva", raportul la proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2011, precizeaza Mediafax.

Parlamentarii au admis, la acest proiect de lege, o serie de amendamente, unele la propunerea opozitiei.

Comisiile de buget-finante au respins peste 11.000 de amendamente.

Membrii comisiilor au respins un numar de 11.400 de amendamente formulate de senatori si deputati, a precizat, duminica, presedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputatilor, Viorel Stefan.

"Deci avem front de lucru pentru plen, saptamana viitoare", a conchis deputatul PSD, care a condus duminica sedinta comisiilor reunite pentru buget-finante.

Viorel Stefan a mentionat ca, in opinia sa, sansa ca cele 11.000 de amendamente sa fie acceptate in plen tinde spre zero.

Sambata, dupa suspendarea sedintei comisiilor, la orele pranzului, deputatii si senatorii opozitiei au revenit la lucrari, dupa ce au primit acordul reprezentantilor puterii pentru cateva amendamente cu privire la criteriile de alocare a sumelor pentru autoritatile locale si posibilitatea ca microintreprinderile sa opteze pentru un impozit de 3% din cifra de afaceri.

Bugetele propuse de Executiv pentru ministere au fost pastrate de comisiile de buget-finante, concesiile acceptate de titularii ministerelor si de Ministerul Finantelor fiind realocari intre diverse capitole de cheltuieli, in interiorul sumei alocate initial, cum a fost cazul bugetelor Ministerului Agriculturii si Ministerului Sanatatii.

De asemenea, bugetul Ministerului Finantelor a fost votat in cuantumul propus de Guvern, dar cu un amendament prin care se prevede ca incadrarea in numarul maxim de posturi in minister, prevazut pentru 2011, se va face in trei luni de la adoptarea legii bugetului.

Amendamentul a fost formulat dupa ce secretatul de stat Gheorghe Gherghina a mentionat ca, in anul 2011, numarul posturilor finantate va fi redus cu 2.000 fata de cele finantate in anul 2010, de la 33.000 la 31.000, si ca proiectul de buget trebuie sa fie modificat pentru a tine cont de aceste masuri si pentru ca "incadrarea in noul numar sa poata fi facuta pana la sfarsitul lunii martie".

Comisiile de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor au aprobat, duminica, cu 25 voturi "pentru", 21 voturi "impotriva", si raportul la proiectul Legii asigurarilor sociale de stat pe anul 2011, mentinand forma initaitorului.

Toate cele 22 de articole ale proiectului Legii bugetului de asigurari sociale de stat au fost adoptate in forma Guvernului, nefiind acceptat niciun amendament. Parlamentarii au votat si anexele proiectului de buget pentru asigurarile sociale de stat.

Rapoartele intocmite de comisiile de buget-finante la cele doua proiecte de lege urmeaza sa intre in dezbaterea plenului Parlamentului luni, in conformitate cu decizia Birourilor Permanente.

#legea bugetului, #comisii, #buget, #asigurari sociale , #Buget

Curs valutar

1 EUR = 4.9752 RON

-0.0007

1 USD = 4.5471 RON

-0.0050
  1. Autostrada dintre Sibiu și Pitești "crește" fantastic. Pe o porțiune de șosea rapidă se va putea circula deja de anul acesta VIDEO
  2. Finanțare de la stat pentru pompele de căldură. Anunț de la ministerul Energiei pentru proprietari
  3. Patronii elvețieni ai celui mai mare combinat chimic din România vor să îl vândă. Un afacerist român, care discută de concedieri colective, ar vrea să îl cumpere
  4. Dosar penal după ce Ministrul Energiei a reclamat blocarea proiectelor. Cei vizați ar avea ”legături cu Rusia”
  5. Carburanți cum n-a văzut Vestul. România este aproape singura țară din UE în care benzina și motorina s-au scumpit față de anul trecut
  6. Două mari companii străine sunt interesate de cel mai important proiect pentru sistemul energetic românesc. Ministrul Energiei: „Nu renunț nici în ruptul capului”
  7. Munca de acasă, pe cale de dispariție. Domeniile în care se mai lucrează de acasă
  8. Cele mai mari companii din România. Din ce industrii vin firmele cu cifre de afaceri cât 80% din PIB-ul țării
  9. Ce țări „fură" României investitorii străini și care sunt cauzele: „Nu văd de ce ar mai veni aici"
  10. Vestea ce l-ar îngropa pe Putin. Motivul pentru care Rusia nu mai poate susține războiul