PSD analizeaza posibilitatea contestarii Legii bugetului la CCR

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 13:23
850 citiri
PSD analizeaza posibilitatea contestarii Legii bugetului la CCR

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat joi ca departamentele partidului analizeaza posibilitatea contestarii Legii bugetului pe 2011 la CCR deoarece aceasta se bazeaza in proiectie pe legi care inca nu au fost adoptate, cum este Legea salarizarii, informeaza NewsIn.

"Conform legilor in vigoare, bugetul trebuie sa se fundamenteze pe legile deja existente adoptate de Parlament, si nu pe legi care vor fi adoptate in viitor. Cu toate acestea, desi Legea salarizarii unitare nu a aparut inca, si este si cazul altor legi, bugetul pe 2011 prezentat de Guvern se bazeaza pe acestea ca si cum ar fi deja in vigoare.

Departamentul juridic al PSD analizeaza posibilitatea contestarii Legii bugetului la CCR, urmand sa se formuleze si contestatia', a spus Lia Olguta Vasilescu.

La randul sau, deputatul PSD Ioan Cindrea a spus ca bugetul este "ilegal", deoarece nu are la baza un cadru legislativ existent.

"Daca este construit pe legile noi, care vor aparea in zilele urmatoare, este ilegal, fiindca nu are la baza un cadru legislativ existent", a precizat acesta.

#buget, #contestare, #lege, #psd , #Buget