Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiectul bugetului de stat este aproape finalizat

Proiectul bugetului de stat este aproape finalizat

Proiectul bugetului este aproape finalizat, iar partea de cofinantare reprezinta o componenta importanta in cadrul acestuia, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, precizand insa ca se mai poarta inca discutii intre Ministerul de Finante si celelalte ministere, potrivit Newsin. 

"Proiectul bugetului este aproape gata, dar inca se mai poarta discutii intre Ministerul de Finante si celelalte ministere iar partea de cofinantare reprezinta o componenta majora a bugetului de stat", a precizat miercuri, la finalul sedintei de Guvern, purtatorul de cuvant Ioana Muntean.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina preciza marti ca in sedinta de Guvern de miercuri se va face o prima lectura aproiectul de buget pentru anul 2011. "Maine (miercuri, n.r.) va fi discutat la Guvern proiectul de buget pentru anul 2011, intr-o prima lectura", a declarat Gherghina.


El a precizat ca bugetul va avea la baza indicatorii macroeconomici din Strategia Fiscala. In ceea ce priveste rectificarea de buget pentru anul acesta, Gherghina a spus, ca in prezent, se fac analize si ca acestea vor fi stabilite ulterior. "Facem analize si la momentul respectiv va vom spune.


Toate ministerele au nevoie de suplimentari", a precizat Gherghina. Conform scenariului macroeconomic aflat la baza Strategiei Fiscale, PIB real, dupa o contractie de 1,9% in 2010, este proiectat sa aiba o crestere de 1,5% in 2011. Totodata, este avansat un ritm anual de crestere cu 5,9% al castigului salarial mediu brut pe total economie in 2011 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1124 ori
Citeste mai multe despreproiect buget stat minister finante