Ponta: Avem un prim proiect de buget; discutiile cu FMI incep din 15 ianuarie

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 17:23
1484 citiri
Ponta: Avem un prim proiect de buget; discutiile cu FMI incep din 15 ianuarie

Guvernul discuta in sedinta de vineri "un prim proiect" al bugetului de stat pe 2013, urmand ca discutiile cu FMI sa inceapa pe 15 ianuarie, iar parlamentul sa fie convocat in 21 ianuarie, a anuntat premierul Victor Ponta, precizand ca situatia economica "nu e catastrofala, dar nici foarte fericita"

Primul ministru a declarat, la inceputul sedintei de guvern, ca "ministrul bugetului va prezenta un prim proiect pentru bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale", documentele fiind incluse pe lista suplimentara.

"Probabil ca saptamana viitoare, dupa ce finalizam aceasta prima faza a discutiilor cu fiecare ministru in parte, o sa facem o prezentare pentru mass-media si pentru societatea romaneasca a situatie reale in care ne aflam in acest moment. Nu e nici o situatie catastrofala, nu e nici o situatie foarte roza sau foarte fericita. Vreau sa fie cel mai transparent proces de alocare si de cheltuire a banilor publici", a adaugat Victor Ponta.

Din noul calendar prezentat de primul ministru reiese ca "incepand cu data de 15 ianuarie vom incepe discutiile cu creditorii nostri internationali, iar din 21 ianuarie parlamentul va fi in sesiune extraordinara".

In context, el a precizat ca intentioneaza sa discute proiectul de buget si cu partidele reprezentate in parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget 2013 Ponta, #buget 2013 FMI, #negocieri buget FMI , #Buget