Pogea: Vom avea rectificare bugetara de fiecare data cand va fi necesar

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 11:32
965 citiri
Pogea: Vom avea rectificare bugetara de fiecare data cand va fi necesar

In cazul in care veniturile la buget vor scadea in acest an, Guvernul va face rectificari bugetare pentru recalibrarea cheltuielilor, iar reducerea acestora ar putea fi facuta prin diminuarea cheltuielilor cu bunurile si serviciile, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.

"Daca veniturile scad, vom calibra cheltuielile si vom reduce din acele zone care nu au efect multiplicator in economie si care au luat-o razna in ultimul timp. Cred ca ar trebui crescuta ponderea cheltuielilor cu investitiile si nu a acelor cheltuieli care ar avea ca efect cresterea veniturilor altor tari si care ar avea ca efect cresterea deficitului comercial", a precizat ministrul Finantelor.

El a mai explicat ca interventia guvernului prin investitiile publice ce se vor face in acest an e cea mai buna masura, care poate compensa partial scaderea economica si scaderea afacerilor companiilor private.

"Este nevoie de finantare externa pentru a asigura aceasta activitate, acest lucru putand fi facut printr-un pachet optim de la Comisia Europeana, banci si alte institutii", a explicat Pogea.

Ministrul de finante a adaugat ca, si in cazul in care Romania se va confrunta cu probleme, va asigura plata cheltuielilor structurale obligatorii, referindu-se la plata pensiilor din sistemul public, plata pensiilor militare, din agricultura, indemnizatiile pentru mame, pentru veteranii de razboi, bursele pentru studenti, alocari externe si serviciul datoriei publice. 

Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Stabilirea salariului minim este o procedura delicata, care are drept obiectiv realizarea unui echilibru intre obiective care uneori sunt opuse si, de aceea, sfaturile expertilor ii pot ajuta pe...
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
Trecerea la impozitul pe profit in urma scaderii pragului pentru microintreprinderi la 100.000 de euro ar genera cresterea inflatiei, prin transferul majorarii cheltuielilor in preturile de...
#buget, #cheltuieli, #economie , #Buget