Pericolele rectificarii bugetare sau cum se va prabusi economia pana in 2013

Vineri, 24 August 2012, ora 16:14
1860 citiri
Pericolele rectificarii bugetare sau cum se va prabusi economia pana in 2013

Guvernul a aprobat, joi, proiectul de rectificare bugetara, prin care a renuntat la unele investitii, considerate ineficiente, si a marit cheltuielile sociale. Insa analistii avertizeaza ca daca acest gen de decizii vor continua, economia Romaniei ar putea inregistra derapaje masive.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca a renuntat la unele investitii ineficiente si a realocat fonduri pentru cheltuielile sociale, cum ar fi reintregirea salariilor, restituirea sumelor din pensii incasate ilegal, alocarea banilor pentru insotitorii persoanelor cu handicap sau subventii pentru agricultorii afectati de seceta.

"Am aprobat rectificarea bugetara, pornind de la obligatia de a pastra tara noastra intr-o limita clara de disciplina financiara si de a respecta in totalitate acordurile si obligatiile pe care Romania le-a avut cu creditorii internationali", a declarat premierul, care a insistat ca au taiat de unde s-au facut investitii total nepotrivite, de exemplu in partii de schi in locuri unde nu ninge sau piscine la sate.

Concret, Guvernul a majorat cheltuielile de personal cu 1,1 miliarde de lei la rectificare, dar a redus doua miliarde de lei de la cheltuielile de investitii finantate atat din buget, cat si din fonduri europene.

Citeste mai multe despre Pericolele rectificarii bugetare sau cum se va prabusi economia pana in 2013 pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#rectificare bugetara 2012, #efecte crestere consum, #Ponta rectificare bugetara, #rectificare bugetara scadere investitii , #Buget