Patronii: Nu mai vrem taxe pentru autorizatii, pentru ca banii nu ajung la buget!

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 16:03
1322 citiri
Patronii: Nu mai vrem taxe pentru autorizatii, pentru ca banii nu ajung la buget!

Patronii romani solicita autoritatilor eliminarea taxelor aferente autorizatiilor, licentelor si avizelor platite de societati organismelor guvernamentale, pe motiv ca banii rezultati nu au ca destinatie alimentarea bugetului de stat.

"Solicitam adoptarea unor masuri de eliminare a tuturor taxelor aferente autorizatiilor, licentelor si avizelor, eventual cu mentinerea doar a taxelor care constituie venituri excesive la bugetul de stat", a declarat vineri Ana Bontea, directorul departamentului juridic si dialog social din cadrul Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

In opinia reprezentantilor Consiliului, timbrul de arhitectura este un exemplu de astfel de taxa, dare ce constituie o suma de bani platita unui ONG, nu unei autoritati publice.

"Sumele incasate din taxele percepute de unele institutii constituie venit propriu si sunt folosite pentru plata salariilor si primelor personalului contractual al acestora. Astfel, blocarea eliminarii acestor proceduri este cauzata de interesele functionarilor din institutiile respective", a precizat Bontea.

Ministrul IMM-urilor, comertului si mediului de afaceri a initiat o procedura de consultare cu patronatele in vederea identificarii si eliminarii graduale a unui numar de 25 de proceduri, precum autorizatii, licente, permise si aveze. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#autorizatii, #licente, #taxe , #Buget