Patronii il cheama pe Pogea la tribunal cu impozitul minim

Joi, 04 Iunie 2009, ora 09:42
999 citiri
Patronii il cheama pe Pogea la tribunal cu impozitul minim

Uniunea Generala a Industriasilor din Romania a initiat o campanie de strangere de semnaturi de la companiile membre prin care contesta introducerea impozitului minim.

"Vrem sa prezentam Guvernului dovada ca aceasta masura nu este valabila si nu isi atinge scopul. In afara de faptul ca favorizeaza companiile mari si decimeaza IMM-urile, impozitul minim nu are niciun efect pozitiv asupra incasarilor la buget. Acesta va fi primul sondaj al efectelor pe care le-a avut aceasta masura asupra mediului de afaceri", a declarat Maria Grapini, vicepresedinte al UGIR-1903.

Maria Grapini a spus, totodata, ca acesta este primul pas pe care il au in vedere patronii pentru eliminarea impozitului, iar daca, in urma campaniei, Guvernul nu ia nicio masura, companiile vor refuza plata acestuia si se vor judeca cu Guvernul, pe motiv de neconstitutionalitate. Vicepresedintele UGIR-1903 a adaugat ca patronatele vor face si un bilant la cinci luni, referitor la efectele masurilor anticriza, pe care il vor prezenta Executivului, cerand un alt pachet de masuri.

"Prin aceasta masura se incalca tocmai Codul Fiscal pe care vor sa-l modifice, si anume prevederea potrivit careia orice modificare la Codul Fiscal intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie a anului urmator", a declarat pentru Business Standard reprezentantul firmelor contestatare, Dragos Barbu.

#cod, #efecte, #fiscal, #imm, #impozit, #pogea , #Buget