Parlamentul a votat bugetul Ministerului Mediului

Joi, 19 Februarie 2009, ora 11:18
1766 citiri
Parlamentul a votat bugetul Ministerului Mediului

Plenul Parlamentului a aprobat astazi bugetul Ministerului Mediului, fara a se adopta insa niciun amendament dintre cele respinse si de Comisii, anume cele propuse de catre liberali.

 

Senatorii si deputatii au adoptat bugetul Ministerului Mediului, cu 204 de voturi pentru, 60 contra si o abtinere. Potrivit anexei votate de parlamentari, 62,9% din finantarea Ministerului se face din bugetul de stat, 1,7% din credite externe, 35,4% din fonduri externe nerambursabile.

In proiectul de buget se estimeaza ca va fi adoptata Strategia Nationala de Dezvoltare Durabila, pentru a carei finantare se doreste "intensificarea activitatilor de colectare, control si recuperare a creantelor la Fondul pentru mediu". De asemenea, in perioada 2009-2010, Ministerul Mediului are in vedere derularea pe proiecte cofinantate din fonduri europene, respectiv din Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, pentru "perfectionare profesionala".

Amendamentele liberalilor nu au fost admise. Deputatul PNL Gheorghe Gabor a incercat sa-i convinga pe parlamentarii puterii sa aloce 58.000 RON pentru reconstructia ecologica a Poienei Narciselor, adresandu-se chiar invitatia de a vizita, in luna mai, zona. Apelul sau a ramas insa fara rezultat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget, #de, #europene, #fonduri, #mediului, #ministerul, #parlament, #proiecte, #stat , #Buget