Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Panama suplimenteaza cu 460 milioane dolari bugetul pentru extinderea canalului

Panama suplimenteaza cu 460 milioane dolari bugetul pentru extinderea canalului

Parlamentarii din Panama au aprobat sambata o majorare cu 460 milioane dolari a bugetului de extindere a canalului Panama pentru anul viitor, in cadrul unui proiect in valoare de 5,25 miliarde dolari, informeaza Reuters.

Parlamentul a aprobat majorarea bugetului pe 2008 al autoritatii care se ocupa de Canalul Panama cu aproape 30%, pana la 2,02 miliarde dolari, iar peste 70% din suma cu care a fost majorat bugetul provine din majorarea taxelor de tranzit prin canal.

Un parlamentar al Partidului Democratic Revolutionar, Tomas Altamirano, a spus ca decizia reprezinta "primul buget pentru extinderea Canalului Panama".

Extinderea canalului Panama, prin care tranziteaza aproximativ 4% din volumul comertului mondial, este programata sa inceapa in luna august.

Panama, care spera ca extinderea canalului lung de 50 de mile (80 km) ii va dubla capacitatea, estimeaza ca veniturile din taxele de tranzit vor creste in 2008 cu aproximativ 340 milioane dolari fata de anul acesta.

Panama intentioneaza sa construiasca un al treilea senal navigabil cu ecluze pentru cresterea capacitatii canalului, astfel incat si vapoarele mai mari sa poata circula intre Pacific si Caraibe. Autoritatile din Panama spera ca acest senal sa devina operational inainte de aniversarea centenarului canalului, in 2014.

Canalul Panama, construit de Statele Unite, care l-au cedat in 1999 statului Panama, a fost dat in functiune in 1914 si a generat anul trecut venituri de 1,4 miliarde dolari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 874 ori