Oprea: In scurt timp, vor fi anuntate detaliile privind cosul de solidaritate

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 12:59
1330 citiri
Oprea: In scurt timp, vor fi anuntate detaliile privind cosul de solidaritate

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat luni ca introducerea cosului de solidaritate este "pe masa de lucru a Guvernului", urmand ca, in cel mai scurt timp, sa fie anuntate toate detaliile tehnice privitoare la modul de desfasurare a acestui program. 

"In acest moment, UNPR are ca prioritati majore sustinerea celor doua initiative lansate de partidul nostru: taxarea averilor mari si demararea programului guvernamental cosul de solidaritate", a declarat, la finalul Biroului Politic Permanent National al UNPR, Gabriel Oprea, presedintele executiv al Uniunii.

Oprea a subliniat ca doreste ca "aceste proiecte sa fie transpuse in practica in cel mai scurt timp, cu atat mai mult cu cat exista consens in Coalitie asupra ambelor proiecte".

"Taxa pe averile mari si foarte mari este in ultima etapa de validare parlamentara si speram ca in acest an sa primeasca votul final si sa intre in vigoare de anul viitor. In privinta cosului de solidaritate, subiectul este pe masa de lucru a Guvernului si, in cel mai scrut timp, vor fi anuntate toate detaliile tehnice privitoare la modul de desfasurare a acestui program.

Taxa pe averile mari si cosul de solidaritate sunt proiecte ce tin seama, in egala masura, de situatia economica a tarii, cat si de nevoia de protectie sociala pe care o resimt categoriile vulnerabile si in special pensionarii", a completat el.

"Suntem un partid de centru-stanga si este normal sa fim preocupati de soarta celor care sunt in dificultate in aceste momente dificile. Noi am ales sa-i sprijinim pe pensionari prin masuri concrete si mai ales viabile din punct de vedere economic.

Va reamintesc faptul ca taxa pe averile mari aduce bani meniti sa compenseze deficitul bugetului de pensii, iar cosul de solidaritate este un program care nu presupune efort bugetar.

Prin urmare, avem doua initiative care tin cont atat de nevoia de protectie sociala, cat si de realitatea economica pe care o traversam", a mai spus Gabriel Oprea. 

#gabriel oprea, #cosul de solidaritate, #economie, #guvern , #Buget

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Putin a infiltrat un cal troian într-un stat NATO: 60 de ani va depinde de Rusia
  2. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  6. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  7. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  8. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  9. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere