Oprea: In scurt timp, vor fi anuntate detaliile privind cosul de solidaritate

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 12:59
1330 citiri
Oprea: In scurt timp, vor fi anuntate detaliile privind cosul de solidaritate

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat luni ca introducerea cosului de solidaritate este "pe masa de lucru a Guvernului", urmand ca, in cel mai scurt timp, sa fie anuntate toate detaliile tehnice privitoare la modul de desfasurare a acestui program. 

"In acest moment, UNPR are ca prioritati majore sustinerea celor doua initiative lansate de partidul nostru: taxarea averilor mari si demararea programului guvernamental cosul de solidaritate", a declarat, la finalul Biroului Politic Permanent National al UNPR, Gabriel Oprea, presedintele executiv al Uniunii.

Oprea a subliniat ca doreste ca "aceste proiecte sa fie transpuse in practica in cel mai scurt timp, cu atat mai mult cu cat exista consens in Coalitie asupra ambelor proiecte".

"Taxa pe averile mari si foarte mari este in ultima etapa de validare parlamentara si speram ca in acest an sa primeasca votul final si sa intre in vigoare de anul viitor. In privinta cosului de solidaritate, subiectul este pe masa de lucru a Guvernului si, in cel mai scrut timp, vor fi anuntate toate detaliile tehnice privitoare la modul de desfasurare a acestui program.

Taxa pe averile mari si cosul de solidaritate sunt proiecte ce tin seama, in egala masura, de situatia economica a tarii, cat si de nevoia de protectie sociala pe care o resimt categoriile vulnerabile si in special pensionarii", a completat el.

"Suntem un partid de centru-stanga si este normal sa fim preocupati de soarta celor care sunt in dificultate in aceste momente dificile. Noi am ales sa-i sprijinim pe pensionari prin masuri concrete si mai ales viabile din punct de vedere economic.

Va reamintesc faptul ca taxa pe averile mari aduce bani meniti sa compenseze deficitul bugetului de pensii, iar cosul de solidaritate este un program care nu presupune efort bugetar.

Prin urmare, avem doua initiative care tin cont atat de nevoia de protectie sociala, cat si de realitatea economica pe care o traversam", a mai spus Gabriel Oprea. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#gabriel oprea, #cosul de solidaritate, #economie, #guvern , #Buget