Oltean: Masurile de austeritate vor inceta mult mai devreme decat cred multi care le contesta

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 14:44
1594 citiri
Oltean: Masurile de austeritate vor inceta mult mai devreme decat cred multi care le contesta

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, la Bistrita, ca masurile de austeritate pe care le va lua Guvernul Boc vor inceta mult mai devreme decat isi inchipuie multi dintre cei care acum le contesta, precizeaza Mediafax.

Deputatul Ioan Oltean a declarat ca, in opinia sa, termenul de sase luni este maxim, deoarece Guvernul mai ia, intre timp, masuri complementare pentru cresterea veniturilor la buget.

"Eu imi exprim convingerea ca aceste masuri cu caracter temporar vor produce efectele pe care Guvernul le-a gandit si vor inceta mult mai devreme decat isi inchipuie multi dintre cei care astazi le contesta, fiindca, in paralel, Guvernul a inceput sa ia o serie de masuri complementare care vor avea drept efect diminiuarea cheltuielilor si cresterea veniturilor la bugetul statului, care o sa permita sa revina asupra acestor masuri, poate inainte de termenul prevazut in actul normativ ce a fost deja asumat de Parlament, prin respingerea motiunii de cenzura", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a spus ca partidul isi va asuma intreaga responsabilitate a acestor masuri cu credinta ca ele nu sunt facute cu scopul de a ingreuna viata oamenilor pe termen lung.

"Sunt masuri pe care le apreciem ca fiind absolut necesare pentru ca maine sau poimaine pensiile sa poata fi platite in intregime si Romania sa poata depasi aceasta situatie. PDL incearca sa faca ceea ce crede ca trebuie pentru aceasta tara, asumandu-si intreaga responsabilitate si nu vom fi dispusi sa toleram demagogia, violenta si incompetenta", a afirmat Oltean.

Vicepresedintele PDL a adaugat ca ii este greu sa se intalneasca pe strada mai ales cu pensionarii, pe care ii intelege ca le este greu, dar prefera sa aiba aceasta "strangere de inima", o luna, doua, trei, sase cel mult.

"Stiu ca le este greu pensionarilor si sunt solidar cu mahnirea lor si cu neajunsurile lor, dar, in acelasi timp, prefer sa fiu ingrijorat cu ei o luna-doua si pe urma sa depasim acest moment, decat sa fiu acum cu ei, o luna-doua la bine si apoi la rau o perioada mult mai lunga. Nu-mi face placere. De cate ori ma intalnesc cu un pensionar pe strada, am o strangere de inima, pentru ca stiu care sunt greutatile lor, dar vreau ca aceasta strangere de inima sa o am o luna, doua, trei si pe urma sa nu o mai am", a spus Oltean.

Intrebat cat crede ca vor fi aplicate masurile de austeritate, el a raspuns ca maxim sase luni, dupa care se va intalni, din nou, cu pensionarii si le va multumi pentru ca au ajutat Guvernul.

"Prefer sa ma intalnesc apoi cu ei si sa le spun «Sarut mana, multumesc ca ati inteles si ati ajutat»", a declarat Oltean.

Vicepresedintele PDL a spus ca, la motiune, Parlamentul a reusit o victorie incontestabila, majoritatea demonstrand ca este unita.

"Ramane ca imediat Guvernul sa dovedeasca ca este competent sa puna in practica programul de austeritate cu masuri complementare care sa aiba drept efect imbunatatirea situatiei in Romania si, in primul rand, efectul de a face ca cele doua masuri sa fie tranzitorii, cu termen redus", a spus Oltean.

El a mentionat ca PDL va veghea ca Guvernul sa isi faca treaba, ca premierul Boc sa conduca Guvernul si partidul sa fie intr-adevar forta politica responsabila de masurile luate si, in acelasi timp, credibila prin rezultatele pe care le va obtine.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri austeritate termen oltean , #Buget