Negocierile bugetarilor cu reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor au esuat

Luni, 02 Martie 2009, ora 16:40
1684 citiri
Negocierile bugetarilor cu reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor au esuat

Negocierile sindicalistilor de la SedLex, Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) si Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) cu reprezentantii MAI privind sporurile bugetarilor au esuat, urmand ca marti sa aiba loc noi discutii la Ministerul Muncii.

Sindicalistii ameninta ca vor declansa protestele la nivel national in cazul in care Guvernul adopta ordonanta de urgenta privind sporurile din administratia publica in varianta propusa de ministrul Muncii, Marian Sarbu.

Aproape 25.000 de functionari publici s-au aflat luni in greva de avertisment intre orele 8:30-10:30, fiind nemultumiti de prevederile ordonantei de guvern ce vizeaza neplata orelor suplimentare, eliminarea unor sporurilor salariale si anularea premiilor pentru toate categoriile de personal.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a anuntat luni ca peste 45.000 de functionari din administratia publica locala vor intra in greva generala, in cazul in care Guvernul va adopta ordonanta ce vizeaza neplata orelor suplimentare si eliminarea sporurilor.

Guvernul a propus reducerea cheltuielilor bugetare in acest an cu 1,62 miliarde lei prin neacordarea salariului de merit, eliminarea premiilor pentru toate categoriile de personal, neplata orelor suplimentare si eliminarea a 18 sporuri si indemnizatii, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#negocieri, # bugetari, # sporuri, # reducere, # cheltuieli bugetare , #Buget