Ministerul Muncii va primi cele mai mari fonduri in urma rectificarii bugetare

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 14:34
1166 citiri
Ministerul Muncii va primi cele mai mari fonduri in urma rectificarii bugetare

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale va primi cele mai mari fonduri in urma rectificarii bugetare, de 987,3 milioane lei, reprezentand in principal transferuri pentru echilibrarea bugetului asigurarilor sociale de stat si fonduri pentru plata drepturilor de asistenta sociala, relateaza NewsIn.

Astfel, potrivit proiectului rectificarii bugetare pe 2010, Ministerul Muncii va primi 480,4 milioane lei pentru echilibrarea bugetului asigurarilor sociale de stat si 574,0 milioane lei pentru plata drepturilor de asistenta sociala.

Si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va primi fonduri majore, de 502 milioane lei, pentru derularea proiectelor din fonduri externe nerambursabile postaderare, in timp ce Ministerul Sanatatii va beneficia de 256,8 milioane lei, reprezentand transferuri pentru echilibrarea bugetului Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

De asemenea, Ministerul Administratiei si Internelor va primi 52,6 milioane lei, pentru achitarea obligatiilor restante ale centralelor electrice de termoficare, Ministerul Culturii si Patrimoniului National - 25 milioane lei, pentru achizitii imobil pentru institutii culturale, iar Ministerul Mediului si Padurilor - 11,8 milioane lei, pentru plata materialelor folosite in vederea prevenirii si combaterii inundatiilor si ingheturilor, precum si pentru plata EUMETSAT, potrivit obligatiilor rezultate din prevederile Legii pentru aderarea Romaniei la Conventia privind crearea unei Organizatii Europene pentru Exploatarea Satelitilor Meteorologici nr.164/2010.

Pentru Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Guvernul va aloca 5,9 milioane lei, pentru asigurarea de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a conditiilor pentru desfasurarea traficului rutier in conditii de siguranta pe intreaga retea rutiera de drumuri de interes national deschise circulatiei publice.

Proiectul rectificarii bugetare urmeaza sa fie aprobat luni de Guvern, dupa ce documentul va fi analizat de catre Consiliul Economic si Social. In luna august a fost efectuata prima rectificare bugetara din acest an. 18 nov 2010 13:34 

#bugetare, #fonduri, #minister, #muncii, #rectificari , #Buget