MFP: firmele gasesc noi metode de fraudare a statului

Vineri, 15 Aprilie 2011, ora 17:44
2541 citiri
MFP: firmele gasesc noi metode de fraudare a statului

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Dan Lazar a declarat, vineri, ca intotdeauna un contribuabil de rea-credinta este cu un minut mai destept ca Fiscul si, desi se iau masuri legislative de prevenire a fraudarii bugetului de stat, firmele gasesc noi metode de fraudare, informeaza Mediafax.

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa, daca a crescut numarul tentativelor de fraudare a bugetului de stat prin TVA-uri fictive, Lazar a raspuns ca "fraudele sunt relativ constante si nu se poate vorbi de cresteri sau descresteri fundamentale".

"Agentii economici de rea-credinta gasesc tot felul de metode prin care sa fraudeze bugetul de stat pe mai multe categorii de impozite, TVA fiind una, prin achizitii intracomunitare, sau prin firme fantoma.

Intotdeauna contribuabilul de rea-credinta este cu un minut mai destept ca Fiscul. Pana apucam noi sa identificam metodele lui de evaziune fiscala, dureaza o perioada de timp. Noi schimbam legislatia, rezolvam situatia respectiva, dar, ulterior, agentii economici gasesc noi modalitati de fraudare a bugetului de stat.

Fraudele sunt relativ constante, nu se poate vorbi de cresteri sau descresteri fundamentale", a spus Lazar.

Potrivit acestuia, anumite forme de manifestare a evaziunii cresc "pana apuca Fiscul sa gaseasca solutii de a contracara acea modalitate de evazionare a bugetului".

"Pe o anumita perioada de timp, pana apucam sa gasim solutii, creste o anumita metoda de evaziune, iar apoi cand luam masuri, se muta spre alta metoda. Este jocul intre Fisc si contribuabil. Ei sunt de ordinul milioanelor, iar noi suntem mai putin si intotdeauna au aceasta posibilitate de a face un pas inaintea noastra", a afirmat Lazar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#firme, #metode frauda, #fisc, #secretar de stat, #buget stat , #Buget