Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MEC poate incheia angajamente in vederea sustinerii exportului romanesc

MEC poate incheia angajamente in vederea sustinerii exportului romanesc
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) poate incheia, in anul bugetar curent, in vederea sustinerii exportului romanesc, angajamente legale pentru contractarea actiunilor necesare organizarii de targuri, expozitii si misiuni economice in strainatate, care se desfasoara si au termen de plata in anul bugetar urmator.

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, un proiect de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere si promovare a exportului cu finantare de la bugetul de stat.

Modificarea este necesara deoarece practica internationala in organizarea targurilor si expozitiilor internationale impune efectuarea de angajamente contractuale cu cel putin sase luni inaintea perioadei de desfasurare a manifestarilor promotionale respective. Angajamentele se refera la chiria spatiilor expozitionale, la taxele de participare, cele pentru inscrierea firmelor participante in catalogul targului s.a.

Modificarile aduse actului normativ vizeaza, de asemenea, asigurarea gestionarii directe a fondurilor prevazute de la bugetul de stat pentru programele de sustinere si promovare a exportului. Astfel, propunerile de fonduri bugetare se fac de catre institutiile care administreaza astfel de programe, cu acordul Consiliului de Export. Planul de executie a fondurilor alocate pentru astfel de actiuni se aproba de ordonatorii principali de credite, cu acordul Consiliului de Export.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 547 ori