MAPDR va aloca 100 de milioane lei pentru desfasurarea activitatii ANIF

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 14:55
1502 citiri
MAPDR va aloca 100 de milioane lei pentru desfasurarea activitatii ANIF

Ministerul Agriculturii a decis, in urma intalnirii avute cu sindicalistii din imbunatatiri funciare, sa aloce inca 100 de milioane lei ANIF pentru cheltuielile de personal, functionare, intretinere, reparatii si energie electrica pentru desecare, a comunicat vineri ministerul de resort.

Anterior deciziei luate de minister, Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) avea alocata suma de circa 146 milioane lei pentru desfasurarea activitatii.

Reprezentantii Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) au avut in aceasta saptamana o intalnire cu reprezentantii Uniunii Sindicatelor Imbunatatiri Funciare pentru a discuta propunerile acestora privind revendicarile sindicale facute de acestia.

"Partile au convenit ca necesarul de fonduri pentru cheltuielile de personal, functionare, intretinere, reparatii si energie electrica pentru desecare, pana la finele anului 2009, in valoare de 100 milioane lei sa fie asigurat de MAPDR in doi pasi: prin redistribuire, realocare din bugetul MAPDR a sumei de 50 milioane lei pana la data de 31 iulie 2009, iar diferenta de suma, in valoare de 50 milioane lei, se va realoca dupa rectificarea bugetului MAPDR", se arata in comunicatul Ministerului Agriculturii.

Totodata, s-a convenit ca, pana la infiintarea prin ordin al ministrului a doua noi sucursale, sa nu se faca disponibilizari, nici modificari unilaterale ale contractelor individuale de munca ale salariatilor de la sucursalele Olt si Arges.

MAPDR a informat in 16 iulie ca Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) va avea doua noi sucursale, una dintre acestea urmand sa preia amenajarile de irigatii din judetele Ialomita si Calarasi, iar cealalta pe cele din judetele Olt si Teleorman.

Acelasi act normativ prevede si infiintarea a cel mult cinci noi unitati de administrare, in scopul gestionarii eficiente a resurselor proprii si a celor date in administrare, numarul exact fiind stabilit in functie de marimea sistemelor hidrotehnice.

In prezent, ANIF are in structura sa 12 sucursale teritoriale fara personalitate juridica, care au 50 de unitati de administrare organizate la nivelul amenajarilor de imbunatatiri funciare sau al grupurilor de amenajari de imbunatatiri funciare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cheltuieli, #disponibilizari, #minister, #buget , #Buget