Libocor, BRD: Indiferent de nivelul taxarii, Romania n-a trecut de 33% din PIB venituri bugetare

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 11:00
2084 citiri
Libocor, BRD: Indiferent de nivelul taxarii, Romania n-a trecut de 33% din PIB venituri bugetare

Romania a colectat aproximativ 32-33% din PIB venituri bugetare, niciodata mai mult, indiferent de nivelul taxarii, afirma Florian Libocor, economist-sef BRD.

"In zona de buget sau de echilibru bugetar ceea ce conteaza enorm de mult este colectarea veniturilor. Aici Romania nu a excelat pana acum. Noi am colectat in jur de 32 - 33% din PIB venituri bugetare, niciodata mai mult, indiferent care a fost nivelul taxarii, ceea ce face trimitere la o stare de fapt, subliniata de multi, anume nivelul evaziunii fiscale" a declarat, miercuri, Florian Libocor, in cadrul celei de-a IX-a editii din suita de evenimente Business Days.

"In acea zona trebuie sa se intre la modul cel mai serios, pentru ca este ca si cum ati muncii si altii ar trage foloasele din munca pe care o faceti, ceea ce nu este corect. Este profund imoral si incorect", a continuat oficialul BRD.

Pe de alta parte, acesta a aratat ca pietele de export trebuie diversificate in conditiile in care aproximativ 79% din productia exportata merge catre UE.

"Trebuie sa diversificam pietele de export, productia de export. Avem cateva produse pe care le exportam. Avem o concentrare a exporturilor pe pietele europene, cateva dintre ele. Adica in jur de 70% din total exporturi merge catre Uniunea Europeana. Cehia este intr-o situatie si mai stransa, 82 - 83% din exporturi merg catre UE. Daca piata europeana se va contracta, incotro vei mai exporta? Avem piete traditionale pe care le-am parasit. Pietele traditionale nu se parasesc. Daca exista divergente de alta natura decat economica atunci exista si alte persoane, de alta natura decat economisti, in diplomatie care pot sa le rezolve", a explicat economistul-sef al BRD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#colectare venituri bugetare Romania, #nivel taxare Romania, #evaziune fiscala Romania, #export romania, #Libcor BRD taxare , #Buget