Liberalii sustin initiativa ca mare parte din acciza pe carburanti sa fie pentru autostrazi

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 08:05
1012 citiri
Liberalii sustin initiativa ca mare parte din acciza pe carburanti sa fie pentru autostrazi

Conducerea PNL a discutat, marti, initiativa fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu ca mare parte a sumei obtinute din acciza pe carburanti sa fie alocata contructiei de autostrazi, deputatul PNL fiind mandatat sa redacteze o propunere legislativa in acest sens.

"Ceea ce propun eu si am discutat astazi in BPN este sa pornim imediat o propunere legislativa pentru construirea celor 4.000 de km de autostrada si noi dorim sa cerem Guvernului ca cea mai mare parte a acestei taxe sa intre intr-un fond special, care sa fie exclusiv pentru constructia acestei retele prioritare de autostrazi (...). Este proiectul de asta vara, dar pentru a putea fi pus in practica trebuie sa se transforme intr-o propunere legislativa asumata de intreaga clasa politica", a declarat Fenechiu, la finalul reuniunii conducerii PNL.

El a fost intrebat care sunt garantiile ca PSD va accepta proiectul de lege, in conditiile in care ministrul Dan Sova ar fi sustinut ca banii din cresterea accizei la carburanti ar urma sa fie directionati pentru mentenanta drumurilor.

"Eu cred ca, daca o sursa in afara bugetului actual inseamna o taxa, atunci aceasta taxa ar trebui sa fie folosita pentru proiecte noi, nu cred ca bugetul actual nu detine banii necesari, asa cum spuneti dvs, pentru astuparea gropilor. Aceasta suprataxare a benzinei este o sursa peste prevederile actuale ale bugetului, este o sursa care nu a mai fost incasata pana in acum si care nu a contribuit la buget", raspuns vicepresedintele PNL.

El a mentionat ca prin majorarea de 7 eurocenti a accizei la carburanti se vor strange circa 3 miliarde de lei, suma care ar putea ajunge la 5 miliarde de lei in conditiile in care traficul ar fi unul crescut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#accize benzina, #investitii buget accize, #majorare pret benzina , #Buget