Legea bugetului de stat, adoptata de catre Parlament

Marti, 21 Decembrie 2010, ora 00:09
2072 citiri
Legea bugetului de stat, adoptata de catre Parlament

Parlamentarii au adoptat, luni seara, pe articole, textul Legii bugetului de stat pe 2011, admitand doua amendamente, dintre care unul de fond, plenul urmand sa inceapa de marti dezbaterea bugetelor principalilor ordonatori de credite, precizeaza Mediafax.

Sedinta a fost suspendata in jurul orei 22.00, cu patru ore inainte de termenul stabilit initial de plen, urmand ca lucrarile sa fie reluate marti, la ora 9.00.

Primul amendament aprobat vizeaza articolul 34, unde parlamentarii au acceptat amendamentul propus de Petru Calian (PDL) si respins initial la Comisiile de buget finante. 

Articolul 34, in forma amendata, prevede ca "in anul 2011, cheltuielile pentru transmiterea si achitarea drepturilor de asistenta sociala finantate din bugetul de stat sau din transferuri de la bugetul de stat catre bugetele locale, si care se platesc la domiciliul beneficiarilor prin Compania Nationala «Posta Romana» - S.A., se calculeaza prin aplicarea unui coeficient negociabil ce nu poate depasi 1,05% din valoarea sumelor virate".

Parlamentarii au acceptat, de asemenea, articolul 39 in forma amendata, care prevede ca " ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat au obligatia sa transmita Ministerului Finantelor Publice detalierea in structura, pe functii, a numarului maxim de posturi finantat prin Legea bugetului de stat pe anul 2011 si fondul aferent salariilor de baza, in termen de 30 de zile de la publicarea prezentei legi in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I".

Sintagma introdusa in varianta initiala a articolului in urma amendarii este "prin legea bugetului de stat pe anul 2011 ".

Sedinta nu a fost lipsita de discutii in contradictoriu, care au inceput odata cu dezbaterea articolului 4 din lege. Articolul a avut 325 de amendamente, care au fost respinse fara exceptie, ca si la Comisiile de specialitate.

Nemultumirea a fost starnita de faptul ca, dupa cinci minute, Ioan Oltean, presedintele de sedinta, a anuntat ca a expirat timpul alocat articolului.

El a spus ca a fost vorba despre o propunere a presedintei Roberta Anastase, aprobata in plen, decizia ramanand neschimbata, in pofida faptului ca mai multi parlamentari au venit la tribuna exprimandu-si nemultumirea. 

Tot luni, Parlamentul a finalizat dezbaterile generale ale Legii Bugetului de stat pe anul 2011.

La propunerea premierului, Legea Bugetului de stat pe anul 2011 se dezbate in procedura de urgenta.

Sedinta comuna de plen a Parlamentului pentru dezbaterea Bugetului de stat pe anul 2011 va continua marti, de la ora 09.00, cu analiza anexelor care fac parte din lege.

Parlamentarii au respins, luni, un amendament al opozitiei la Legea bugetului, acceptat de Comisiile pentru buget, care stabilea criteriile de alocare a sumelor din bugetele ordonatorilor principali de credite catre unitatile administrativ-teritoriale pentru finantarea lucrarilor de infrastructura. 

PSD si PNL au protestat, luni, in plen, fata de votul in urma caruia a fost respins amendamentul privind lucrarile de infrastructura, opozitia reprosand puterii ca a incalcat intelegerea din Comisii, iar ministrul Finantelor replicand ca nu a promis decat supunerea la vot a amendamentului.

#buget de stat, #parlament, #comisii, #amendamente, #ordonatori, #credite , #Buget

Curs valutar

1 EUR = 4.9743 RON

0.0006

1 USD = 4.4737 RON

-0.0089
  1. Primul tren chinezesc este în România. Prin ce orașe va trece garnitura de mare viteză
  2. O companie germană cu state vechi intră pe piața din România. Cumpără o fabrică de module electronice
  3. Țara UE în care investitorii se înghesuie să cumpere datoriile statului. Record la licitația pentru obligațiuni pe 30 de ani
  4. O fabrică în paragină din Iași va fi transformată. Investiție planificată de 40 de milioane de euro
  5. Un nou record pentru România, confirmat de Eurostat. Cresc veniturile și ritmul de dezvoltare
  6. De ce implementarea salariului minim european adâncește și mai mult inegalitatea veniturilor. „Reducerea impozitelor sau oferirea de deduceri fiscale poate încuraja”
  7. Motivele pentru care românii din străinătate revin în țară. Cu cât a crescut nivelul de trai în România
  8. NOAPTE Deschidere/ Guvernul rămâne fără bani pentru autostrăzi. Riscurile adâncirii în datorii pe ultima sută de metri a campaniei electorale
  9. Nori negri pe cerul industriei IT din România. Factorii care împing salariile programatorilor în jos
  10. A fost deschis încă un drum de 26 de km în România: ”Va aduce importante beneficii economice întregii regiuni de vest a țării” VIDEO