Judetul Harghita va primi 4 mil. lei pentru pagubele cauzate de inundatii

Marti, 31 August 2010, ora 18:01
1217 citiri
Judetul Harghita va primi 4 mil. lei pentru pagubele cauzate de inundatii

Guvernul aprobat in cadrul sedintei din 30 august alocarea sumei de 3,9 milioane lei din fondul de rezerva bugetara, in vederea remedierii pagubelor cauzate de inundatii in judetul Harghita, potrivit unui comunicat emis marti de Consiliului Judetean Harghita, preluat de NewsIn.

"Destinatarii sumei alocate la propunerea Consiliului Judetean Harghita si a Institutiei Prefectului pot cheltui sumele acordate in vederea restabilirii infrastructurii afectate, reabilitarii de drumuri judetene, comunale, strazi, poduri.

Vor primi sprijin urmatoarele localitati: Balan, Bilbor, Mugeni, Ciceu, Danesti, Carta, Cozmeni, Siculeni, Racu, Leliceni, Mihaileni, Tomesti, Sandominic, Sansimion, Santimbru, Atid, Joseni, Corbu, Lunca de Sus, Lunca de Jos, Lupeni, Feliceni, Martinis, Meresti, Plaiesii de Jos, Lueta, Satu Mare, Porumbenii Mari, Dealu, Ocland, Simonesti, Avramesti, Vlahita, Tulghes, Varsag", se arata in comunicat.

In opinia presedintelui Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, suma de aproximativ un milion de euro este un sprijin semnificativ, putand fi astfel alocate sume mai mari pentru reabilitarea drumurilor judetene.

De altfel, primarul din Lunca de Sus, Tímár Zsombor László, precizeaza ca vor cheltui suma primita de localitatea administrata de acesta pentru reabilitarea drumurilor comunale, acestea fiind cel mai serios afectate, apele cauzand mari pagube localitatii, mai ales in Valea Ugra.

Inaintea luarii acestei decizii a guvernului, ministrul Culturii si Patrimoniului National, Kelemen Hunor, si Borboly Csaba, in calitate de presedinte al Organizatiei Teritoriale UDMR Ciuc, au declarat in cadrul unei conferinte de presa ca reprezentantii UDMR in Parlament si in cadrul autoritatilor publice locale si judetene au donat bani pentru ajutarea persoanelor afectate de inundatii.

Prin actiunea caritabila derulata in cursul lunii iulie s-au strans aproximativ 200.000 de lei, suma fiind pusa imediat la dispozitia localitatilor afectate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#harghita, # buget, # inundatii , #Buget