Incepe programul "Donatii pentru diminuarea efectelor crizei"

Vineri, 18 Iunie 2010, ora 13:06
999 citiri
Incepe programul "Donatii pentru diminuarea efectelor crizei"

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a anuntat, vineri, contul in care persoanele fizice pot dona bani pentru Fondul Solidaritatea, fara sa dea detalii despre cum anume vor fi cheltuiti acestia dupa ce ajung in bugetul de stat, precizeaza NewsIn.

"Ministerul Finantelor Publice a deschis, prin Trezoreria Nationala, contul 20.37.01.02 "Venituri ale bugetului de stat - Donatii pentru diminuarea efectelor crizei economice". 

In acest cont poate dona fonduri banesti orice persoana fizica din Romania (exclus persoane juridice).

Contul a fost deschis in data de 26 mai 2010. Acesta va fi administrat de Trezoreria Nationala", se arata intr-un comunicat al ministerului.

MFP a precizat ca "sumele adunate in contul deschis la Trezoreria Nationala se constituie drept venituri la Bugetul de Stat", care "vor fi luate in calcul la rectificarile bugetare", dar nu a precizat pe ce vor cheltuiti acesti bani odata intrati in bugetul de stat.

Finantele au informat astfel persoanele fizice care doresc sa ofere ajutor statului ca exista doua posibilitati de donare a banilor, "fie prin numerar, la Trezoreria de domiciliu a persoanei care doneaza fonduri banesti, fie prin ordin de plata, prin care donatorii achita sumele in contul deschis la Trezorerie".

De asemenea, donatiile pot fi achitate de catre persoanele fizice si prin intermediul angajatorilor, in limita maxima a sumelor datorate de angajator acestora, pe baza dispozitiei scrise a donatorilor, care vor preciza cuantumul sumelor care se doneaza.

Sumele donate prin intermediul angajatorilor vor fi achitate de catre acestia, pe baza de ordine de plata, intocmite distinct pentru fiecare donator.

"Contul are un caracter transparent. Ramane la latitudinea celor care doneaza banii sa decida daca vor sa fie facute publice sumele pe care le doneaza si numele acestora.

La rubrica "Codul de identificare fiscala" se va inscrie CNP-ul persoanei fizice donatoare in cazul celor care doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate, sau codul de identificare fiscala atribuit Trezoreriei Statului - 8609468 - in cazul in care donatorii nu doresc publicarea informatiilor privind identitatea si sumele donate", se precizeaza in comunicat.

Datele de identificare si sumele donate, urmeaza sa fie publicate pe pagina de internet a MFP in termen de 10 zile de la expirarea lunii curente, pentru luna precedenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, #donatii, #efecte , #Buget