Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Incasari mai mici la bugetul Capitalei in anul precedent

Incasari mai mici la bugetul Capitalei in anul precedent

In 2009 in Bucuresti s-au incasat la bugetul general consolidat 28.032,45 milioane lei, reprezentand 88,77% din ceea ce era programat,nivelul incasarilor fiind cu cu 8,7% mai mic fata de anul 2008 datorita crizei economico-financiare, informeaza Prefectura Capitalei, citata de NewsIn.

Potrivit raportului Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti privind activitatea de administrare a creantelor fiscale la nivelul Capitalei, in anul 2009, prezentat in fata prefectului, scaderea se datoreaza mai multor factori, printre care scaderea numarului de contribuabili activi si lipsa lichidatilor la nivelul firmelor. In cazul contribuabililor persoane fizice, s-au redus sumele cuprinse in declaratiile de impunere a notarilor, avocatilor si ale cabinetelor individuale.

De asemenea, in cazul acestor persoane au fost reziliate contractele de inchiriere cu valori mari si s-au incheiat acte aditionale de diminuare a cuantumului chiriilor. In anul 2009 cele mai mari incasari s-au inregistrat in trimestrul IV, respectiv 34,35% din totalul incasarilor pe intregul an.


In ceea ce priveste activitatea de inspectie fiscala, in cursul anului 2009 s-au intreprins un numar de 7.449 de actiuni de control, prin care s-au atras diferente de impozite si taxe in suma totala de 314.716.968 lei, rezultand o valoare medie a sumelor atrase suplimentar de catre un inspector de 1.484.514 lei. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 859 ori