Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul creeaza un consiliu care sa decida pozitia Romaniei pentru bugetul UE

Guvernul creeaza un consiliu care sa decida pozitia Romaniei pentru bugetul UE


Guvernul va crea un consiliu care sa stabileasca "o pozitie unica si coerenta" a Romaniei in negocierile cu Uniunea Europeana, cu privire la bugetul 2014-2020. Structura va fi compusa din ministri si reprezentanti ai altor institutii si va fi condusa de premier. Presedintia nu este inclusa.

Mai exact, toti ministrii cu exceptia celui al Apararii sunt inclusi in aceasta structura, precum si presedintii Comisiei Nationale de Prognoza si Institutului National de Statistica, potrivit Mediafax.

"In functie de necesitatea colaborarii cu alte autoritati sau institutii publice si cu mediul academic, coordonatorul grupului de lucru tehnic poate solicita participarea acestora, in calitate de invitati, la activitatile grupului de lucru tehnic. In cazul in care contributia unei autoritati sau institutii publice este relevanta si necesara, coordonatorul grupului de lucru tehnic poate solicita respectivei autoritati sau institutii publice desemnarea unui reprezentant in cadrul grupului de lucru tehnic", se arata in actul normativ.

Consiliul are ca atributii analizarea propunerilor formulate in plan national si european, actualizarea constanta a prioritatilor Romaniei si a pozitiei nationale in vederea finalizarii negocierilor pentru bugetul 2014-2020 si consultarea cu alte state membre inclusiv prin participarea la "reuniuni formale sau informale" pe aceasta tema organizate in Romania "sau in strainatate", astfel incat sa fie formulata o "pozitie unica si coerenta" in discutiile cu alte state membre, in afara sau in cadrul negocierilor UE.

Obiectivul Consiliului este stabilirea mandatului la nivelul Consiliului afacerilor generale privind negocierea si formularea pozitiei Romaniei in contextul finalizarii negocierilor legate de Cadrul Financiar Multianual si cu privire la negocierea sumelor ce vor fi alocate in viitorul exercittu bugetar al Uniunii Europene 2014-2020.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2633 ori