Gerea: O rectificare bugetara negativa nu este un dezastru

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 15:49
1540 citiri
Gerea: O rectificare bugetara negativa nu este un dezastru

Rectificarea bugetara negativa preconizata de Guvern nu trebuie privita ca un dezastru, situatia datorandu-se in primul rand faptului ca la constructia bugetului s-a mers pe un scenariu prea optimist in privinta incasarilor, a afirmat duminica, la Pitesti, ministrul Economiei, Andrei Gerea.

"Suntem in fata unei rectificari bugetare negative si prin faptul ca, probabil, la momentul constructiei bugetului pe anul acesta, am fost un pic mai optimisti. Dar, totusi, asta nu este un dezastru, nu este o sperietoare. Vom inchide foarte bine si cu deficitul (...) si avem toate conditiile ca la anul economia Romaniei sa se dezvolte si sa intre pe un trend care sa duca si la ceva mai consistent in buzunarul cetateanului", a declarat Gerea.

El a apreciat ca evolutiile din economie sunt pozitive, chiar daca pe piata financiara exista un deficit de lichiditate.

"Avem in acest moment, dupa zece luni, o evolutie a economiei la nivel macro pozitiva. A crescut productivitatea muncii, a crescut productia industriala, au crescut exporturile, s-a imbunatatit fantastic balanta comerciala, contul curent este pe plus, dupa ani de zile (...). Dar in acest moment, paradoxal, ne confruntam si cu o criza de lichiditate, pe care o simte fiecare intreprinzator particular, fiecare societate comerciala", a spus ministru Economiei.

#rectificare bugetara, #Gerea venituri buget stat, #incasari buget stat , #Buget