Georgescu: Ministerele au asigurate resursele bugetare in 2012

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 19:16
1154 citiri
Georgescu: Ministerele au asigurate resursele bugetare in 2012

Ordonatorii principali de credite vor avea asigurate resursele bugetare pana la sfarsitul anului, in conformitate cu media lunara cheltuita in primele cinci luni, urmand ca pana la sfarsitul lunii iulie sa fie realizata si prima rectificare bugetara, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, intr-un briefing de presa.

"In analiza proiectiei rectificarii, care va avea loc pana la sfarsitul lunii, s-a luat in calcul un criteriu obiectiv ca pe urmatoarele sase luni sa se asigure cel putin aceeasi medie lunara de fonduri care s-a cheltuit la nivelul primelor cinci luni.(...) Bugetul a fost construit pe un deficit de 1,8 - 1,9%, iar ceea ce s-a negociat in runda de discutii din mai de catre Guvernul Ponta cu creditorii internationali a insemnat un deficit admisibil de 2,2%. Acesta a creat marja pentru majorarile salariale si pentru plata unor datorii", a spus Georgescu.

Ministrul Finantelor a subliniat ca institutiile si ministerele cer suplimentari la fiecare rectificare, care pot fi satisfacute intr-un anumit cuantum, dar de obicei mai mic.

"Asa se intampla de fiecare data: se cere mai mult, dar se accepta cat este posibil si in limitele convenite cu finantatorii internationali", a spus Georgescu.

Acesta a precizat ca vor fi asigurati banii pentru reintregirea salariilor, in cuantum de 8% in prima etapa, dar si pentru urmatoarea care va avea loc in decembrie.

#Florin Georgescu ordonatori credite, #resurse bugetare ordonatori credite, #rectificare bugetara , #Buget